Wenkbrauwen tekenen

Mooie wenkbrauwen heeft niet iedereen, dus kan je je wenkbrauwen mooi tekenen en ze accentueren. Het meisje van de video heeft een andere manier gevonden om haar wenkbrauwen te accentueren. Namelijk door ze te laten dansen. Heb jij weer andere talenten, en accentueer jij je wenkbrauwen liever met make-up? Dan kan je hier lezen hoe je dat doet!

 

 

Hoe doe je dat

 

Als je je foundation en blush hebt aangebracht  is het tijd om je wenkbrauwen te tekenen. Hiervoor moet je eerst bepalen welke vorm je je ze wilt tekenen. Het is belangrijk om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke vorm van je wenkbrauw te blijven.

 

Vorm van je wenkbrauwen bepalen

Bepaal (en markeer evt.) daarom eerst de volgende punten van je wenkbrauw(en):

  • Het begin van de wenkbrauw: Leg een POTLOOD recht langs je neusvleugel, de plek waar het potlood je wenkbrauw raakt kun je definiëren als het begin van je wenkbrauw.
  • Het einde van de wenkbrauw: Leg het potlood vanaf je neusvleugel, langs je buitenste ooghoek; de plek waar het potlood je wenkbrauw raakt definieer je als het einde van je wenkbrauw.
  • Het hoogste punt van je wenkbrauw: dit is het punt dat je omhoog ziet gaan als je een van je wenkbrauwen optrekt. Je kunt dit punt bepalen door het potlood vanaf je neusvleugel, langs de buitenkant van je iris te leggen; de plek waar het potlood je wenkbrauw raakt definieer je als het hoogste punt.

 

 

 Wenkbrauwen tekenen

Je kunt het wenkbrauwpotlood ook gebruiken als je je eigen wenkbrauwen behoud, maar deze wat voller wil laten lijken, of ze iets donkerder wil maken. In plaats van het potlood kun je eventueel ook wenkbrauwpoeder of oogschaduw gebruiken om je wenkbrauwen (bij) te tekenen. Dit geeft een wat zachter en onopvallender resultaat.

  • Zet kleine streepjes alsof het haartjes zijn binnen de punten die je net gemarkeerd hebt.
  • Vervolgens kun je de streepjes met een wattenstaafje (of een borsteltje dat vaak aan het andere uiteinde van het potlood zit) uitvegen zodat ze wat minder ‘hard’ overkomen.