Vinylvloer reinigen

Je mooie vinyl vloer blijkt toch ook vies te worden.. Nu kan je natuurlijk een kleedje pakken, een willekeurig kind op het kleedje leggen, en deze over de vloer trekken… zoals in het filmpje gebeurt. Toch lijkt dit niet helemaal ideaal om je vinylvloer schoon te maken. Een betere manier hoe je dat doet? Die lees je hieronder.

 

Hoe doe je dat

  • Leg een matje aan een eind van de vloer, op deze manier voorkom je dat het grove vuil überhaupt op de vloer terecht komt.
  • Stofzuig regelmatig, zodra er bijv. zand of haren op liggen deze even wegzuigen.

 

Schoonmaken

Gebruik niet te veel allesreiniger, een klein dopje voor 10 liter water is al genoeg.

  • Een vinylvloer kun je met een mop of dweildoek dweilen, gebruik daarbij warm water en een klein dopje allesreiniger. Eventueel kun je bij het dweilen ook een onderhoudsmiddel speciaal voor de vinylvloer gebruiken, zoals deze glansreiniger van HG
  • Zorg bij het dweilen dat de  vloer niet te nat wordt. Dat kan strepen of watervlekken veroorzaken als het weer opdroogt!
  • Een hardnekkige vlek op de vloer kan je weghalen door een klein beetje pure allesreiniger op een droog doekje te doen, en vervolgens daarmee over de vlek te wrijven. Dweil hierna nog wel even na om de allesreiniger weer weg te krijgen.