Privébericht sturen op Facebook

Op Facebook kan je van alles instellen, of je de hele wereld jouw berichtjes laat meelezen, of alleen je vrienden. Maar gelukkig kan je ook berichten sturen die alleen bedoeld zijn voor 1 persoon. Een soort email via facebook. Dat zijn berichten die ‘for your eyes only’ zijn, en extra speciaal. We kunnen tenslotte niet allemaal zo mooi zingen, zoals Sheena Easton in de titelsong van James bond in het filmpje hierboven doet. Een prive bericht kan ook al veel doen, of gewoon handig zijn! Dus,heb je iets persoonlijks te zeggen kan je altijd een privé bericht sturen op facebook! Hoe doe je dat? Hieronder lees je het!

 

 

Hoe doe je dat

Op Facebook is –als je niet scherp oplet op je instellingen- alles openbaar, en zeker voor je vrienden. Maar er is een hele makkelijke manier om toch een privé bericht te sturen naar een van je vrienden op facebook. Niemand kan dan zien wat je schrijft in zo’n persoonlijk bericht. Je kan het zien als een soort email binnen FB omgeving. Je kan er ook voor kiezen om 2 of meerdere vrienden zo’n privébericht te sturen zodat het een groepsbericht wordt.

  • Klik direct rechtsboven op de profielfoto van de vriend(-in) waarvan je de updates wilt lezen. Staat je vriend(-in) niet tussen deze foto’s? Klik dan op ‘Alles weergeven’ rechts boven deze foto’s. en selecteer dan de foto van je facebook vriend.
  • Klik op Bericht. Vlak onder de omslagfoto aan de rechterkant.
  • In het nieuwe schermpje dat opent zie je staan aan welke Facebook vriend je het bericht stuurt. Eventueel typ je hier nog een naam in van iemand die je hetzelfde bericht wilt sturen.
  • Typ in het tweede witte veld je tekst
  • Stuur een foto mee door onder het witte veld (met je tekst) op het fototoestelletje te drukken en een bestand te selecteren
  • Stuur een ander soort bestand mee door op de paperclip onder het witte veld met je tekst te drukken en het bestand te selecteren.
  • Controleer je persoonlijke bericht goed
  • Klik als je klaar bent met je bericht op Verzenden