Activeren OV Chipkaart

De OV-chipkaart zorgt voor nogal wat problemen. We weten niet eens hoe we die OV Chipkaart kunnen activeren! Daarnaast vergeten we uit te checken, en.. waar heb je je chipkaart ook alweer gelaten?! Voor de laatste twee problemen hebben de jongens in dit filmpje het ‘Beste idee van Nederland’. Voor het activeren van de OV chipkaart moet je hieronder gewoon nog even verder lezen hoe je dat doet.

 

Hoe doe je dat

 

Je kunt je persoonlijke of anonieme OV Chipkaart activeren aan een loket, maar makkelijker is vaak een automaat op een station, metro, of bijvoorbeeld een Albert Heijn. Op de zelfde manier als hieronder beschreven activeer je ook abonnementen  en het automatisch opwaarderen als je die al hebt aangevraagd.

  • Ga naar een oplaadpunt. Via de volgende link vind je een beschrijving hoe je oplaadpunten vindt
  • Stop je OV chipkaart in de gleuf rechts, of leg hem bovenop de plek met het roze teken van de OV Chipkaart.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm. Kies voor ophalen bestelling of activeren. Op de kleine automaten zitten er rechts en links van het schermpje ronde kleine knopjes naast de tekst op het scherm die je kunt indrukken om je keuze te maken, het is geen touchscreen. Bij de grote NS-automaten is het wél een touchscreen
  • Haal  je OV Chipkaart pas uit de gleuf, of van het roze plaatje als de tekst op het scherm dat aangeeft.