Lippenstift aanbrengen

Zelfs op straat kan je lippenstift aanbrengen, als je persee wilt. Maar een beetje hulp van een voorbijganger is nooit weg dacht deze man… Dat kunnen vrouwen beter! En als je je kunsten wilt perfectioneren kan je hier lezen hoe je dat doet, lippen stiften.

 

Hoe doe je dat

Als je je wenkbrauwen en ogen hebt opgemaakt kan je als laatste je lippenstift opdoen.

 • Begin met een beetje lippenbalsem aan te brengen op je lippen, om deze glad en zacht te maken. Hierdoor drogen je lippen minder snel uit en zal de lippenstift langer blijven zitten.
Lipliner helpt het uitlopenvan de lippenstift te voorkomen. Verder kun je met lipliner je lippen groter of juist kleiner laten lijken. Gebruik een lipliner met dezelfde kleur als de lippenstift, of iets donkerder. Ook kan je met lipliner laten lijken of je volle lippen hebt, of juist dunnere lippen. 
 • Als je lipliner wilt gebuiken is het aanbrengen hiervan de tweede stap.  Trek met de lipliner een lijntje langs je lippen, beginnend in een van de mondhoeken. Voorkom dat de lijn van je bovenlip de lijn van de onderlip raakt in de mondhoek, dit geeft een clownachtige look.
 • Voor vollere lippen:  Trek het lijntje net buiten je natuurlijke lipgrens.
 • Voor smallere lippen: Trek het lijntje net binnen je natuurlijke lipgrens.
 • Kleur nadat je het lijntje hebt aangebracht ook licht de rest van je lippen in met de lipliner, om te voorkomen dat er een ring van lipliner overblijft als de lippenstift vervaagd.

  egaal lippenstift aanbrengen op je lippen met een penseel

  Gebruik een penseel om uiteindelijk een egale kleur te krijgen op je lippen

 • Breng nu de lippenstift aan. Gebruik hiervoor een penseel, zodat je niet onnodig veel lippenstift gebruikt. Begin vanuit het midden van de lippen en werk dan naar buiten toe.
 

Ook kun je met een penceel wat fijner te werk gaan, zodat je makkelijker binnen het eventueel aangebrachte lijntje van lipliner blijft.

 • Als je klaar bent kun je je lippen even deppen met een tissue om het overschot aan lippenstift weg te halen, en de lippenstift wat te fixeren zodat deze langer blijft zitten.
 • Breng daarna op dezelfde manier een tweede laag lippenstift aan.
 • Als laatste kun je  een laag lipgloss aanbrengen voor een (nog meer) glanzend effect.

Als je gezicht helemaal klaar is, is het tijd om je nagels te lakken!